International Corner Issue 19

Issue 19: Layers of Longevity
(International Corner)

 

Title: Emphyrio (Dutch Version)
Author: Jack Vance
Language: Dutch
Genre: Science Fiction
Available: Amazon

Blurb:

Over de stad Ambroy op de planeet Halma heersen sedert tweeduizend jaar zes clans van feodale Lords die met behulp van de agenten van het Welzijnsbureau de bevolking van handwerks­lieden onder de duim houden. De jonge houtsnijder Ghyl Tarvoke raakt, aangespoord door zijn vader Amiante, geïntri­geerd door de mythische held Emphyrio, die lang geleden een invasie door een monsterlijke horde van de donkere maan Sigil tot staan bracht. Emphyrio reisde vervolgens af naar Sigil, maar hoe het hem daar verging weet niemand. Wanneer zijn leven een onomkeerbare wending neemt, is Ghyl vastbesloten om de legende van Emphyrio te ontrafelen en de waarheid aan het licht te brengen.

Emphyrio is deel 35 van de digitale editie van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight in het jaar van de honderdste geboortedag van de schrijver. Omslagillustratie: Joe Bergeron.

 

Title: Les Purificateurs Episode 2 : Amityville
Author: Marie d’Ange
Language: French
Genre: Occult
Available: Smashwords

Blurb:

Trente-neuf ans après le sextuple meurtre commit par Ronald Defeo Junior, la maison du Diable fait encore parler d’elle. Les Purificateurs sont envoyés sur place pour enquêter sur un quadruple meurtre. Possession démoniaque ? Folie meurtrière ? Une enquête qui ne va pas être de tout repos pour notre équipe de chasseurs de démons.

 

Title: nichiyoubiniwatenshitodeto youbishiriizu (Japanese Edition)
Author: zushiKei
Language: Japanese
Genre: Romance
Available: Amazon

Blurb:

1990年に集英社コバルト文庫で発刊された『日曜日には天使とデート』を電子化したものです。ラブコメディ。仙人のご先祖を持つ高校生の仙子は、好きな人にタッチすると、身体が空に浮かんでしまう体質の持ち主。モテモテ大学生のお兄ちゃんがいる。
ある日、見知らぬ少女が、お兄ちゃんに花を一輪届けにきて以来、お兄ちゃんの様子がおかしい。「もしや変な女に騙されているのでは」とブラコンの仙子は、親友青葉や恋人の温海さんたちともに、兄の恋人を探りだそうとするのだが、思いもよらぬ事態に…。仙子は、お兄ちゃんを救い出すことができるのか?

Title: Ellin Leikit (Finnish Edition)
Author: Eija Paatero
Language: Finnish
Genre: Childrens
Available: Amazon

Blurb:

Elli on 8-vuotias tytto. Pienissa tarinoissa kerrotaan ensin hanen leikeistaan mokilla ja sitten hanen pihaleikeistaan kavereiden ja serkun kanssa niin kesalla kuin talvellakin. Viimeisessa tarinasikermassa kerrotaan Ellin joulunajasta. Leikkiiko Elli tuttuja leikkeja vai onko mukana lukijalle jotain aivan uutta? Lyhyet tarinat Ellin leikeista sopivat hyvin juuri lukemaan oppineille.”

 

Title: Los Cuentos De Pimpo
Author: Miguel Angel Zayas
Language: Spanish
Genre: Short Story Anthology
Available: Amazon

Blurb:

Los cuentos de Pimpo, son historias basadas en refranes, esas locuciones populares que expresan conceptos cabales u ocurrencias graciosas. El humor, la ironía y el sarcasmo están presentes en estas historias. Historias enmarcadas en un reencuentro, entre el autor y el apodo de su niñez. Historias escritas en el lenguaje coloquial del Puerto Rico de hoy, sobre temas de pertinencia universal.

Title: Cooperativ O (Zazerkal’e)
Author: Aleksandr Kushner
Language: Russian
Genre: Historical Fiction
Available: Amazon

Blurb:

It would seem a simple criminal demolition, which were also in no way innocent people. However, in this case to draw all powers that service and simply criminals who consider themselves oligarchs – the owners of life. Which of them give up a lot of money. The moral of this community does not act.

Advertisements